KlankRuimte

Ruimte voor Klank, het Leven en Verwondering

Geboorte en welkomstceremonie

 

Vroeger was het heel gewoon om wanneer je kindje geboren was, het na enkele weken te laten dopen. Familie en vrienden waren daar bij en het was vaak een feestelijke gebeurtenis. De betekenis van deze ceremonie was, dat je als familie, vrienden en ook de mensen van de kerk de belofte uitsprak voor dit nieuwe kindje zorg te dragen.

In deze tijd komt het steeds minder voor dat we naar een kerk gaan en dus ook dat we onze kinderen laten dopen. Toch is er de behoefte van steeds meer mensen om op een bepaalde manier uiting te geven aan een geboorte of welkomstceremonie. Het is namelijk heel bijzonder om je kindje, binnen een kring van familie en vrienden voor te stellen en met elkaar je kindje welkom te heten en intenties uit te spreken. 

Vanuit deze behoefte en wens is het Geboorte en welkomstceremonie bij KlankRuimte onstaan. 

 

Samen met ouders ga ik kijken naar de persoonlijke wensen en kan je als ouders alle invulling en input geven aan een voor jullie mooi en passend geboorte en welkomstceremonie. Denk bijvoorbeeld aan het uitspreken van intenties, het zingen van liederen of mantra's, het voordragen van een eigen tekst, een welkomstdrumceremonie of andere muziekinstrumenten.

Je hebt zelf de keuze met wie je dit geboorte en welkomstceremonie wilt vieren. Je kunt dit alleen met je gezin doen, of met familie en vrienden. 

Het Geboorte of welkomstceremonie kan zowel bij KlankRuimte als bij je thuis plaatsvinden.

Ben je nieuwsgierig of heb je vragen? Neem dan contact op met Rita van Wingerden, telefoon 06-13714121.

Kosten zijn afhankelijk van de wensen die je hebt. Hou rekening met een voorgesprek van +/- 2 uur en een dagdeel voor het geboorte en welkomstceremonie.