KlankRuimte

Ruimte voor Klank, het Leven en Verwondering

Nieuws vanuit de Rode Tent - Vrouwencirkel

Ontmoeten, delen, inspireren en verbinden

 

afbeelding Rode Tent.JPG                                                                       afbeelding Rode Tent 3.JPG 

 

mei 2019

 

Lieve vrouwen,

 

Keuzes maken …

Wat ontzettend lastig kan dat soms zijn. En wij ( Quinta en Rita) stonden ook voor een keuze. Allebei merkten we de afgelopen weken dat we te druk waren met zoveel werkzaamheden die onze aandacht vroegen, dat we te weinig aandacht aan de Rode Tent – vrouwencirkel konden geven.

We hebben overlegd wat we samen willen met de Rode Tent en er voor gekozen om de activiteiten van de Rode Tent voorlopig te pauzeren of evt te stoppen. Om ons zo echt te kunnen richten op de dingen die nu van ons gevraagd worden maar ook omdat de rode tent meer aandacht verdient want daar heeft ze recht op.

De komende maanden willen we tijd nemen om te kijken of we na de zomer weer willen starten, en kijken in welke vorm we dit zouden willen.

Het was een moeilijke keuze, want we vinden het heel fijn om met vrouwen samen te werken en zien en weten allebei hoe waardevol het is om met vrouwen samen te komen en te delen en er echt voor elkaar te zijn (zie het ook als een maatschappelijk belang) maar we weten ook dat het er om gaat dat we in de eerste plaats de verantwoordelijkheid voor ons zelf nemen.

Voor nu is het loslaten … en kijken wat daar weer vanuit mag ontstaan, zo gaat dat met de meeste dingen in het leven...

Heel veel dank lieve vrouwen, voor jullie openheid, liefde en vertrouwen de afgelopen maanden. Hou onze pagina’s in de gaten en wie weet zien we elkaar weer.

Een liefdevolle groet,

Quinta en Rita

PS: Er zijn meerdere vrouwencirkels bij ons in de omgeving.

 

 

 

Wat is de Rode tent? 

Zou jij regelmatig willen samenkomen met vrouwen? De Rode Tent draagt bij aan het welzijn van vrouwen. Samenzijn, verbinden, gehoord worden en naar elkaars verhaal luisteren in een veilige fijne ruimte is helend en ontspannend. Iedere vrouw is welkom, heerlijke kruiden thee staat voor je klaar!


De rode tent is een plek waar je gerust alleen heen kunt gaan of samen met een vriendin. Het kan voor sommigen wat buiten hun comfortzone voelen, maar je zult je snel thuisvoelen tussen de andere vrouwen door de veilige en uitnodigende setting. Elke rode tent werken we weer met een ander thema. Wat er gedeeld wordt is o.a het vrouw-zijn, we delen verhalen van ons leven en luisteren naar onze zusters zonder oordeel en met respect voor elkaar. In een rode tent mag veel en niets moet, er alleen maar zijn is ook prima, en wat in de tent besproken wordt.. blijft in de tent. De insteek van deze intieme manier van delen is niet alleen om elkaar te helpen maar ook om te inspireren, te bekrachtigen en empathie te voelen voor ons collectieve vrouw zijn. Om ons te ontdekken & herkennen in elke vrouw. Zodat je met een opgeladen batterij weer huiswaarts kunt.

Je bent zo welkom!

 

Deze informatie graag delen! Steeds meer vrouwen weten de weg te vinden naar een rode tent, maar veel vrouwen weten niet van het bestaan van de Rode tent af. Bij deze de vraag om deze informatie te verspreiden en te delen. Uit ervaring weten wij dat er echt behoefte is bij vrouwen aan een plek als deze maar niet iedereen weet nog van het bestaan van de Rode Tent ♥

   

Een hartelijke groet en wie weet tot ziens bij de volgende Rode Tent,

Quinta en Rita (hoedsters Rode tent).

 

Waar: Per mei 2019 voorlopig geen Rode Tent. 

Wanneer: 

Tijd: 13.00 - 16.00 uur

Bijdrage: 5 euro. 

Praktisch: Neem iets lekkers te eten mee om te delen voor onze gezamenlijke potlucklunch. Neem lekkere warme sloffen of sokken mee 

Aanmelden via: klankruimte@gmail.com of via https://www.facebook.com/webvanoervrouwen/ 

 

                                                                 afbeelding Rode Tent 1.JPG