KlankRuimte

Ruimte voor Klank, het Leven en Verwondering

Moederdrum Eland 2.JPG                                                                                         Moederdrum 2.JPG

 

Drumcirkel - Een reis met de Moederdrum

 

 

Wat is een drumcirkel?

Een drumcirkel is een cirkel waar je met vrouwen en mannen samenkomt om te drummen, te spelen en te zingen. Meestal is er naast alle handdrums ook een grote Moederdrum aanwezig. Tijdens de drumcirkel open je je voor verbinding met jezelf en de verbinding met de Moederdrum en laat je je leiden door haar ritme.

Iedere drumcirkel is weer een nieuwe uitnodiging voor verbinding met jezelf. Het is een moment voor jezelf om op te laden, om in beweging te komen, om het leven te vieren.

Door het drummen en de trilling die dat met zich meebrengt is het mogelijk dat er in ons ook iets aangeraakt wordt, iets in beweging wordt gezet. Het is telkens weer een bijzondere reis met jezelf en de Moederdrum.

 

Deze laatste keer voor de zomer een bijzonder thema:

'Drummen voor de innerlijke man en innerlijke vrouw in jou'

 

Wat bedoel je daar mee?

Allemaal dragen we een mannelijk en een vrouwelijk stuk in ons. Ergens weten we dit ook wel, maar zijn we er ons niet altijd bewust van wat voor invloed deze twee op elkaar hebben en wat voor invloed ze hebben op onze kijk naar de mannen en vrouwen om ons heen.

 

Hoe kijk jij naar vrouwen om je heen? Wat is jouw beeld van vrouwen? Heb je beelden, verwachtingen, overtuigingen, oordelen? Of kijk je onbevangen en open, liefdevol en zonder enige verwachting?

 

Hoe kijk jij naar mannen om je heen? Wat is jouw beeld van mannen? Heb jij beelden, verwachtingen, overtuigingen, oordelen? Of kijk jij onbevangen, open, liefdevol, zonder enige verwachting?

 

Laat ik je direct uit de droom helpen. Bijna niemand op deze aardbol heeft hier geen beelden of verwachtingen bij. Maar we mogen ons bewust worden welke invloed deze innerlijke beelden, verwachtingen of overtuigingen hebben naar buiten toe. Naar hoe wij naar de mannen en vrouwen buiten ons kijken.

 

Ons beeld over mannen en vrouwen is een afspiegeling van hoe het met onze eigen innerlijke vrouw en innerlijke man staat. En altijd weer gaat het om onze reis naar binnen, de verbinding aangaan met jezelf. Van daaruit kan jouw beeld naar buiten toe ook veranderen. Zo binnen, zo buiten.

 

De Moederdrum helpt je in je onderzoek, in de verbinding aangaan. De trilling van de drum zorgt dat er in jou beweging kan ontstaan, een nieuw inzicht kan komen, je mag onderzoeken en er kan ruimte ontstaan voor nieuwe beelden.

 

Deze Moederdrum staat voor verbinding en voor vernieuwde balans tussen het mannelijke en vrouwelijke. Deze Moederdrum vertegenwoordigd letterlijk beide eigenschappen, het mannelijke en vrouwelijke, paard en eland.

 

Kom mee drummen en spelen met de Moederdrum en laat je verleiden, verrassen en uitnodigen. 

 

Is de Drumcirkel voor iedereen toegankelijk?

 

Ja, de drumcirkel is voor iedereen toegankelijk. Het ene thema van de drumcirkel zal je alleen de ene keer meer aanspreken dan het andere thema. En het kan ook zijn dat je totaal positief verrast kan worden door wat er in je aangeraakt wordt tijdens het drummen. 

Denk je nu, ik heb nog nooit gehoord van een drumcirkel of ben je verrast door het thema van deze avond? Laat de uitdaging en je nieuwsgierigheid groter zijn dan je reserves en kom mee drummen, zingen, spelen en ontdekken. Vier het leven in jezelf, eer jezelf en heb lief.

 

Heb je een eigen drum of instrument? Neem je instrument dan gerust mee.

 

Je kunt je aanmelden via klankruimte@gmail.com . Betaal nu via deze link en krijg nu € 2,00 korting ==> klik hier

 

Wees welkom!

 

Wanneer: Alleen op afspraak of bij speciale vieringen.

Waar: KlankRuimte, Mariënwold 16-18 in Steenwijkerwold.

Tijd: 20.00-21.30 uur (welkom vanaf 19.45 uur)

Kosten:  € 12,00 per keer aan de deur, €  10,00 bij vooraf online betaling (incl. koffie/thee en wat lekkers)

Neem je eigen drum, djembe, of ander instrument mee. Heb je dit niet, laat het dan even weten.

Aanmelden via: Rita van Wingerden, klankruimte@gmail.com of 0613714121 (minimaal 24 uur voor de geplande datum)

 

 

foto rita 7.jpg

 foto gemaakt door Nettie Stougje

 

Contact KlankRuimte

Rita van Wingerden

Marienwold 16-18

8341 PR Steenwijkerwold

e-mail: klankruimte@gmail.com

telefoon: 06-13714121