KlankRuimte

Ruimte voor Klank, het Leven en Verwondering

 

Dance,
to love and honour your body.

 

 

Bij Dans jouw ritme, gaat het om het luisteren en volgen van jouw lichaam. Het gaat niet om danspasjes of vergelijken met anderen, maar om in volledige aanwezigheid je over te geven aan de bewegingen die jouw lichaam wil maken. En iedere dag kan dit ritme weer volledig anders zijn. 

 

Er bestaat niets natuurlijker dan bewegen op muziek, of noem het dansen. Wanneer een klein kind muziek hoort, zal het als vanzelf gaan bewegen, zonder regels, zonder schroom. Het lichaam neemt als vanzelf het ritme over van de muziek. En daar gaat het bij Dans jouw ritme om.

 

Deze dansvorm is voor iedereen toegankelijk. Ben je jong, oud, lenig, stram of er tussen in? Het doet er allemaal niet toe. Jouw lichaam wil bewegen, op jouw tempo. Kun je door omstandigheden niet vrij bewegen, pas je dan aan, aan het tempo van je lichaam. Zelf zittend of liggend kan je dit doen.

 

De muziekstijlen die gebruikt worden zijn zeer divers; o.a. meditatieve dansmuziek, klassiek- of (ritmische) wereldmuziek. De muziek zal soms verstild zijn, of uitbundig, lyrisch of chaotisch. Alles wat in de muziek zit qua stijl, zit ook in ons mensen.

 

Laat je meevoeren op de muziek en geef je over aan het ritme van jouw lichaam.

Kom en dans mee!

 

Schrijf je hier in: https://www.klankruimte.com/agenda/inschrijven/

 

Waar: KlankRuimte, Mariënwold 16-18, Steenwijkerwold

Wanneer: Start bij voldoende aanmeldingen

Tijd: 10.15-11.30 uur

Kosten: € 12,50 per keer. 

Aanmelden of meer informatie: Rita van Wingerden, klankruimte@gmail.com of telefoon 06-13714121.

                                             

PS: Wil je de dag rustig beginnen, kom dan om 9.00 uur naar Klank en Stilte